ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "RETREAT" ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το “EY” RETREAT μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορους φιλόξενους για τα βιωματικά του δρώμενα, χώρους. Περιλαμβάνει τρεις ημέρες γεμάτες, στοιχεία “θρέψης” του σώματος, του πνεύματος και του μυαλού για παρόχους υγείας (γιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτές) και εργαζομένους σε επιχειρήσεις υγείας (φαρμακοποιούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοιχεία ενίσχυσης της ενσυναίσθησης και της θέσπισης υγιών ορίων, διαχείρισης χρόνου, αποτελεσματικής επικοινωνίας και στοχοθεσίας με τεχνικές του συστήματος NLP, διατροφής, σωματικής και πνευματικής άσκησης και χαλάρωσης (yoga, ηχόλουτρα, θεατρικά δρώμενα, διαλογισμός) και άλλων στοιχείων ανθρώπινων δεξιοτήτων (soft skills) που είναι απαραίτητες για τους υγειονομικούς.

TO EY RETREAT ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ :

• Να μάθουν πώς μπορούν να διαμορφώσουν έναν υγιή τρόπο σκέψης που ενισχύει την ανθεκτικότητα και την ευρηματικότητά τους
στην καθημερινή διαχείριση προκλήσεων στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον
• Να μάθουν πώς να διαχειρίζονται το στρες και να αναπτύξουν το προσωπικό τους σχέδιο φροντίδας
• Να ενισχύσουν τις πρακτικές τους με καινοτόμες προσεγγίσεις δημιουργίας του κατάλληλου mindset για τους ίδιους
και τους πελάτες/ασθενείς τους

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ!

Το πρόγραμμα του “EY” RETREAT αποσκοπεί :

1

Στη διαμόρφωση μιας λέσχης επαγγελματιών υγείας με ολιστική φιλοσοφία και δημιουργικό πνεύμα

2

Στη δημιουργία βάσης ανταλλαγής πρακτικών διακριτής αποτέλεσμα- τικότητας (best practices)

3

Στην ανάπτυξη mastermind groups όπου αξιοποιείται η συλλογική γνώση, η συνεισφορά και η μεταφορά εμπειρίας των μελών

4

Στη συνεχή ενημέρωση σχετικά με καινοτόμες προσεγγίσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας

5

Στην προνομιακή πρόσβαση σε μελλοντικές υπηρεσίες

OI ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

NoPath - Copy@2x

Dr Μαρία Αντωνιάδου, PhD, επίκουρη καθηγήτρια Οδοντιατρικού Τμήματος, Σχολής Επιστημών Υγείας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ACSTH by ICF and AC Accredited Coach. Iδρύτρια της “Coaching Spirit Gallery” για μια εναλλακτική θεώρηση των επιστημών υγείας, την ανάπτυξη ανθεκτικότητας των παρόχων και τη βελτίωση ποιότητας στις επιχειρήσεις υγείας.

NoPath - Copy (3)-1@2x

Dr Aλεξάνδρα Ευθυμιάδου, PhD, NLP Master trainer, ιδρύτρια του nlpgreece®. Με σπουδές στην ψυχολογία, PhD σε Human Resource Development, διαθέτει πολυετή πείρα στην εφαρμογή του συστήματος NLP, για τη μελέτη της διακριτής αποτελεσματικότητας και τον σχεδιασμό και εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ποιοτικότερου τρόπου σκέψης (mindset) για τη διαχείριση αλλαγών, υιοθέτηση νέων ρόλων, αντιμετώπιση και ανάληψη προκλήσεων.

φωτο Χριστίνα Αντωνιάδου _ΕΥ RETREAT Page

Xριστίνα Αντωνιάδου, μουσικός, ηχοθεραπεύτρια, εκλεγμένη συνεργάτης της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, MMUs, LRAM, ARAM, Dip GRST. Πιστοποιημένη ηχοθεραπεύτρια από τη Βρετανική Ακαδημία Ηχοθεραπείας (British Academy of Sound Therapy-BAST). Μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Θεραπευτικού Ήχου (International Therapeutic Sound Association). Συνεργάτης της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου. Ιδρύτρια της SoundQuest.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Επ. υπεύθυνη: Μαρία Αντωνιάδου, επ. καθ. Οδοντιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ
*To πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει με ευθύνη των διοργανωτών

Hμέρα Πρώτη

9.00-9.30. Εγγραφές και λήψη υλικού
9.30-10.30. Το ταξίδι των άθλων του Ηρακλή στο χώρο των επαγγελματιών υγείας – πως αυτό συνδέεται με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ή αλλιώς γιατί είμαστε εδώ σήμερα? (Αντωνιάδου Μαρία)
10.30-11.30. Αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους με το σύστημα NLP (Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου)
11.30-12.00. Διάλειμμα – Coffee break 1
12.00-13.00. Άγχος και παθολογίες για επαγγελματίες υγείας (Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου)
13.00-14.00. Ο τρόπος ζωής σύμφωνα με το 24ωρο βιολογικό ρολόι του οργανισμού: Σύμμαχος υγείας και αντιγήρανσης (Θεοδώρα Kαλογεράκου)
14.00-15.00. Γεύμα
15.00-16.00. Ελεύθερος χρόνος
16.00-17.00. Αντιγήρανση και Μακροζωία: Ο τρόπος ζωής και Ο ρόλος της άσκησης (Θεοδώρα Καλογεράκου)
17.00-18.00. Εισαγωγή στη χαλάρωση και τη σωστή αναπνοή. Εισαγωγή στα ηχόλουτρα (Χριστίνα Αντωνιάδου).

Hμέρα Δεύτερη

8.00-9.00. Υοga Boost 1. (Γιώτα Μυροφορίδου)
9.00-10.00. Ελαφρύ πρωινό
10.00-11.00. Συναισθηματική νοημοσύνη. Πρακτικές σημειώσεις ενίσχυσης (Βιωματικό εργαστήριο
11.00-11.30. Διάλειμμα – Coffee break 1
11.30-13.00. Τα επίπεδα σωματικής έντασης: Πώς αναγνωρίζω σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι και πώς χρησιμοποιώ και επαναπροσδιορίζω το σώμα μου για να επιδράσω στον τρόπο σκέψης, διάθεσης και δράσης απέναντι στη διαχείριση καταστάσεων (Κατερίνα Μάντζιου)
13.00-14.00. Διατροφή και ψυχοπνευματικά νοσήματα (Θεοδώρα Καλογεράκου)
14.00-15.00. Γεύμα
15.00-16.00. Ελεύθερος Χρόνος
16.00-17.00. Ενσυνειδητότητα -Διαλογισμός- Διαλογιστική επικοινωνία στις επιχειρήσεις υγείας (Μαρία Αντωνιάδου)
17.00-18.00. Τρόποι χαλάρωσης – η σημασία του ήχου και της αναπνοής – χαλαρωτικό ηχόλουτρο 1 (Χριστίνα Αντωνιάδου)

Hμέρα Τρίτη

8.00-9.00. Yoga boost 2.
9.00-9.30. Ελαφρύ πρωινό
9.30-10.00. Διαλογισμός υγείας για την έναρξη της ημέρας (Μαρία Αντωνιάδου)
10.00-11.00. Ανάπτυξη ανθεκτικότητας στις επιχειρήσεις υγείας μέσω των επικοινωνιακών τεχνικών – πρωτόκολλο ανθεκτικότητας (Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου)
11.00-11.30. Διάλειμμα – Coffee break 1
11.30-12.30. Διαχείριση του χρόνου στις υπηρεσίες υγείας (Μαρία Αντωνιάδου)
12.30-13.30. Πως συνδέονται η υγεία, η τροφή και το σώμα? Μια πρωτότυπη φιλοσοφική συζήτηση για το ατομικό μονοπάτι υγείας και ισορροπίας (Δήμητρα Αλεξανδρή)
13.30-14.30. Γεύμα
14.30-16.00. Ελεύθερος χρόνος
16.00-17.00. Στοχοθεσία και οραματισμός στις υπηρεσίες υγείας
17.00-18.00. Χαλαρωτικό ηχόλουτρο 2 (Χριστίνα Αντωνιάδου)

Hμέρα Τεταρτη

8.00-9.00. Υοga boost 3.
9.00-10.00. Ελαφρύ πρωινό
10.00-11.30. Πρακτικές σημειώσεις ηγεσίας και ανθρώπινης βιωσιμότητας για επαγγελματίες υγείας (Μαρία Αντωνιάδου)
11.30-12.00. Διάλειμμα – Coffee break 1
12.00-13.00. Θέσπιση υγιών ορίων σε επιχειρήσεις υγείας με το σύστημα NLP (Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου)
13.00-14.00. Πως συνδέονται η υγεία, η τροφή και το σώμα? Μια πρωτότυπη φιλοσοφική συζήτηση για το ατομικό μονοπάτι υγείας και ισορροπίας (Δήμητρα Αλεξανδρή)
14.00-15.00. Γεύμα
15.00-16.00. Ελεύθερος χρόνος
16.00-17.00. Στοχοθεσία και συντονισμός με το σκοπό της ζωής (Μαρία Αντωνιάδου)
17.00-18.00. Χαλαρωτικό ηχόλουτρο 3 (Χριστίνα Αντωνιάδου)
18.00-19.00. Σύνοψη – συμπεράσματα. Ομάδα “EY”- Retreaters! Λήψη πιστοποιητικών

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 40 ωρών περιλαμβάνει ενότητες διαλέξεων με βιωματικές ασκήσεις, εκπαιδευτικό υλικό/εγχειρίδια, yoga, ειδικές ασκήσεις χαλάρωσης, διαλογισμούς και ηχόλουτρα, διαλείμματα καφέ και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Ημερομηνία έναρξης προγράμματος Ιούνιος 2024

 

Κόστος συμμετοχής : 500 ευρώ*

*Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται η παρακολούθηση όλων των σεμιναρίων από Πέμπτη έως Κυριακή (4 ημέρες), το εκπαιδευτικό υλικό και το πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το τελικό πρόγραμμα των 4 ημερών θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Πληροφορίες και προκαταρκτικό πρόγραμμα στο

[email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Μαργαρίτα Οκτωράτου

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης και του Τμήματος Νοσηλευτικής Σχολής Αθηνών. 

Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στη Διατροφή, τη Δημόσια Υγεία και τις Πολιτικές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποίηση NLP Master Practitioner από το NLP University, Santa Cruz, California. Iδρύτρια του nutribalance by om. Πιστοποιημένη NLP Coach.

Αλεξανδρή Δήμητρα

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, εξειδικευμένη στην επιστήμη της Μεταβολομικής και στις διατροφικές διαταραχές, πιστοποιημένη NLP coach.

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας, Κρήτη) (ιδρύτρια του “Chooselife by Dimitra Alexandri”). Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο National Centre of Eating Disorders (NCFED) στο Λονδίνο. Αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού ‘Food for thought’. Μέλος τoυ European Institute of Nutritional Medicine (E.I.Nu.M). Ειδίκευση στο Νεύρο Γλωσσικό Προγραμματισμό από το NLP University, Santa Cruz, Califorrnia, πιστοποιημένη NLP Coach.

Θεοδώρα Γ. Καλογεράκου.

Αθλητική Επιστήμονας (MSc, PhD cand.). Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ, με ειδίκευση και αριστούχος ειδικότητας στην Θεραπευτική Γυμναστική και τα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών.

Αθλητική Επιστήμονας (MSc, PhD cand.). Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ, με ειδίκευση και αριστούχος ειδικότητας στην Θεραπευτική Γυμναστική και τα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών.

Γιώτα Μυροφορίδου

Η Γιώτα Μυροφορίδου διαθέτει 19 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη διδασκαλία διαφορετικών πρακτικών στη yoga. 

To 2006, ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων στο Διεθνές Κέντρο Sivananda Vedanta στο Neyyar Dam της Ινδίας και απέκτησε μια εις βάθος γνώση σχετικά με τις τεχνικές αναπνοής, τις στάσεις και τα πνευματικά στοιχεία της διδασκαλίας της yoga. 

Η αγάπη της για τη yoga ως φιλοσοφία και πρακτική την οδήγησε να θέλει να μοιραστεί και να προσφέρει μέσω της διδασκαλίας τα οφέλη της yoga στους ανθρώπους. Στον προσωπικό χώρο που διατηρεί στην Νέα Πεντέλη, διδάσκει την πρακτική της yoga και παράλληλα διοργανώνει και συμμετέχει σε σεμινάρια στη φύση.

Κατερίνα Μάντζιου

Η Κατερίνα Μάντζιου είναι απόφοιτη της ανωτέρας δραματικής σχολής ¨Αρχή¨, του School of Mime and Physical Theatre of Desmond Jones του Λονδίνου.

Ως πιστοποιημένη NLP Master Practitioner από το NLP University, Santa Cruz, California, συνδυάζει τα εργαλεία του θεάτρου και έχει σχεδιάσει και υλοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια επικοινωνιακών τεχνικών για επαγγελματίες. Ενδεικτικά: «Μίλα ελεύθερα» – το στήσιμο και η φωνή στα χέρια του επαγγελματία, «Διαχείριση διάθεσης» κ.α. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές όπως ενδεικτικά : Κάποτε στον Βόσπορο (σκην. Σοφία Σπυράτου), Του κουτρούλη ο Γάμος (σκην. Γ. Καλατζόπουλος), Μη γελάτε είναι σοβαρό, (σκην. Γρ. Βαλτινός) θέατρο Βρετάνια, Ευμενίδες του Αισχύλου (σκην. Άννα Συνοδινού), Επίδαυρος, Η Χαρτοπαίχτρα (σκην. Βασ. Μυριανθόπουλος), θέατρο Πόρτα, Παραμύθι Χωρίς Όνομα, (σκην. Μουμουλίδης), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας-Βόλου, ‘Ολοι Sex στο Sussex, (σκην. Βλαδ. Κυριακίδης), Θέατρο Σμαρούλα. Στην τηλεόραση έχει παίξει σε σειρές μεταξύ των οποίων: Η τούρτα της μαμάς, Το Κλειδί, Tα Φιλαράκια, Εραστής Δυτικών Προαστείων, 10η Εντολή, 3oς Νόμος, Ου φονεύσεις, Safe Sex , Έρωτας. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες ¨Το φιλί της Ζωής¨ και ¨Straight Story¨. Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά και ενήλικες και χρησιμοποιεί την φωνή της σε μεταγλωττίσεις.